Recepty

Baileys & Kahlua kávový shake

1 espresso 35ml 5ml Kahlua 5ml Baileys Irish Cream 5ml oříškového sirupu 2 kopečky vanilkové zmrzliny Kostky ledu – vytvořené z mléka a kakaa Šlehačka a kakaový prášek jako ozdoba   Příprava: Dejte do mixéru zmrzlinu, mléčné ledové kostky, likéry, sirup a kávu a mixujte.  Nalijte do sklenice. Ozdobte šlehačkou a kakaovým práškem....

Brusinkovo-zázvorový čaj

    Naše oblíbená kombinace černého čaje a ovocné šťávy doplněná štiplavým a voňavým zázvorem. Ingredience 2 sáčky černého čaje 1l brusinkového džusu 750 ml vroucí vody plátky čerstvého zázvoru 2 polévkové lžíce hnědého cukru   Příprava Sáčky čaje zalijte horkou vodou a nechte louhovat 3 minuty. Poté nalijte do hrnce a přidejte cukr, brusinkový džus a zázvor. Přivedeme k varu a dále na mírném ohni necháme za občasného míchání probublávat ještě asi 10 minut. Odstraníme zázvor a můžeme podávat.  ...

Horký jablečný cider se skořicí a badyánem

Ingredience 1,5l jablečného moštu nebo džusu 1/4 šálku hnědého cukru 2ks celé skořice 2ks hvězdiček badyánu 2ks hřebíčku 1/2 kolečka pomeranče   Příprava Přidejte všechny ingredience do hrnce. Míchejte, dokud se nerozpustí cukr. Poté nechte na velmi mírné ohni 1 až 1,5 hodiny. Dokud nápoj nedojde velmi pomalu téměř k bodu varu. Odstavte, odstraňte koření a podávejte.    ...

Jablečný kávový koláč

Můj dezertový vítěz. Ovoce, káva a dezert, vše v jednom. A ještě ke všemu super rychlá příprava. Šťáva z jablek dává horní vrstvě jedinečnou texturu, zatímco pekanové ořechy dodávají pikantní chuti. Výjimečný dezert především pro ty, kteří milují kávu. Ingredience: 125g másla ½ hrnku cukru 2 vejce 1 hrnek hladké mouky 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžička prášku do pečiva 1 jablko nakrájené na malé kostičky ¼ šálku pekanových ořechů (nasekaných na menší kousky) 1 lžička mleté skořice špetka soli 2 extra silná espressa 35ml   Příprava: Rozměklé máslo ušlehejte s cukrem. Zašlehejte vejce s vanilkovým extraktem. Dále zašlehejte kávu. Zvlášť smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Opatrně přidávejte ke směsi z másla. Hotové těsto nalijeme na plech. Smícháme ořechy, jablka a skořici a dáme navrch těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180st. Cca 35-40 minut.    ...

Jak na domácí ledovou kávu

Kdo říká, že musíme pít neustále horké kafe? Studené kávové nápoje se staly oblíbenou letní pochutinou. Můžeme pracovat s různými příchutěmi a variacemi. Samozřejmě, limonády a ledové čaje jsou také super a frčí, ale kafe je kafe. Příprava ledové kávy Máte dvě možnosti. Buď si ledovou kávu koupíte v obchodě již hotovou a vychlazenou nebo si ji doma připravíte sami. Ta druhá varianta je úspornější a lepší. Můžete volit kvalitní ingredience a chutě, které vám vyhovují. A také výsledný nápoj bude obsahovat mnohem méně zbytečného cukru, nebo třeba žádný. Záleží na vás, co máte rádi. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které máme my osobně také moc rádi. Při přípravě, doporučujeme pracovat s čerstvě připravenou kávou. Tedy je lepší zvolit cestu, připravit kávu a ochladit jí pomocí ledu, než, že připravíte kávu a necháte ji třeba hodinu vychladnout. Káva získá kyselou příchuť a není to ono. Ochlazení přes led je lepší a také rychlejší. Pokud plánujete přidání cukru, přidejte ho ještě do horké kávy. V ledových nápojích se cukr špatně rozpouští. Pokud chcete doslazovat až na závěr, je už lepší použít různé druhy ochucených sirupů, kondenzovaného mléka nebo třeba zmrzlinu. Ledová káva - recepty   Karamelová ledová káva Recept na 2 kávy: 2x silné espresso 40ml (případně nahraďte filtrovanou či instatní kávou) 10ml karamelový sirup Monin 2dc mléka kostky ledu cukr dle potřeby šlehačka karamelový topping na ozdobu Vše nalijte do šejkru a důkladně protřepejte. Servírujte do vyšších sklenic, můžeme ozdobit ještě ušlehanou šlehačkou a karamelovým topingem.     Kávový shake Recept na 2 kávy: 2x silné espresso 40ml (případně nahraďte filtrovanou či instatní kávou) 2 větší kopečky vanilkové zmrzliny 2dc mléka šlehačka Vše, krom šlehačky, nalijte do mixéru a mixujte do hladka. Podáváme s ušlehanou šlehačkou a můžeme posypat trochou kakaa. Servírujeme do vyšších sklenic.   Třívrstvá ledová káva Recept na 1 kávu: 1x silné espresso 40ml (případně ...

Kávový Kahlúa koláč

  Miluji kávu. Každý den se s ní probouzím a zbožňuji tu vůni, když se čerstvě umele. A tak není divu, že jí dávám všude možně do různých receptů. Zde se s vámi chci podělit o koláč, který je provoněný nejen čerstvou kávou, ale také kávovým likérem Kahlúa.     Příprava: 35 minut Pečení: 35 minut           Ingredience:   230g kvalitní hořké čokolády 230g másla + 20g másla na vymazání 5 vajec vel.L 2 polévkové lžíce čerstvě umleté kávy 1 polévková lžíce vanilkového extraktu 1/2 čajové lžičky soli 1,5 šálku hnědého cukru 2 šálky hladké mouky 4 silná espressa (4x35ml) 1/4 šálku Kahlúa likéru         Příprava:   V hrnci rozpusťte společně čokoládu a máslo. Odstraníme z tepla a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.  Rošt trouby dáme do 1/3 a troubu předehřejeme na 190st.  Plech cca 23x33x5 vymažeme máslem. Ve velké míse rozmícháme vejce s cukrem a přidáme umletou kávu, vanilkový extrakt a sůl. Mícháme mixérem cca 5 minut. Poté opatrně vmícháme vychlazenou čokoládovou směs. Nakonec opatrně přidáme mouku.  Zvlášť v malé misce smícháme horkou kávu s likérem kahlua a přimícháváme do těsta. Vše musí být velmi dobře spojené. Nalijeme těsto na plech a dáme péct. Pečeme asi 35 minut. Poté vyndáme. Krájíme vychlazené....

Kořeněný zelený čas se zázvorem a medem

  Zázvor, med, citrón.. vyvážené kombinace, které se hodí pro jakoukoliv část dne nebo příležitost. Tento aromatický nápoj voní stejně skvěle jako chutná.   Ingredience 2 celé skořice 3 čajové sáčky zeleného čaje 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru 1/2 čajové lžičky nastrouhané citronové kůry 2 špetky mletého kardamonu 1l vařící vody 2-3 polévkové lžíce medu   Příprava V konvici nebo hrnci smíchejte prvních pět složek a zalijte vroucí vodou. Zakryjte a nechte louhovat cca 5-6 minut. Poté vyjměte čajové sáčky a koření a vmíchejte med. Ihned podávejte.  ...

Naše domácí zázvorová limonáda

Začíná být chladněji a touto zázvorovou limonádou se udržujeme ve formě a odoláváme nástrahám podzimních nachlazení. Vyzkoušejte, chuť je vynikající. Limonádu můžete popíjet celý den teplou nebo ledově vychlazenou. Tak jak máte rádi.   Ingredience pro 2,5l limonády: plátky čerstvého zázvoru (cca10) plátky citrónu 3 PL lžíce medu 1 sáček čaje , my použili příchuť zázvor a broskev Postup: Čajový sáček dáme do konvice a zalijeme 1,5l horké vody. Přidáme zázvor a necháme 3 minuty stát. Poté přidáme plátky citronu a opět necháme 2-3 minuty. Vyjmeme sáček a přidáme med. Nápoj doplníme ještě 1l vody. Pokud chceme studený nápoj, přidáme vodu ledově vychlazenou a k tomu pár kostek ledu. Pokud dáváme přednost horkým nápojům, přidáme horkou vodu. ...

Pravá horká čokoláda s vůní kávy

Také tak milujete čokoládu a máte vždy kousek po ruce? Tak to jsme spřízněné duše a tento recept budete zbožňovat jako já :-). I přesto, že je často součástí našich domovů instantní balení horké čokolády, není nad to, vytvořit si skutečnou horkou čokoládu. Věřím, že si ji okamžitě zamilujete. Máte-li rádi chuť skutečné čokolády a horkého espressa bez zbytečně mnoho cukru, je toto určené přímo vám. Recept je pro 4 hrnky čokolády. A doporučuji ji podávat s čerstvě ušlehanou šlehačkou, která nádherně doplní hustou konzistenci horké čokolády.     Složení: 1 šálek plnotučného mléka 1/2 šálku smetany ke šlehání 2 čajové lžičky moučkového cukru 2x 35ml silného espressa 250g hořké čokolády, nejméně 72%, nalámaná na kousky   25Oml smetany ke šlehání pro přípravu šlehačky, pro servírování     Příprava: Ve středně velkém rendlíku na mírném ohni míchejte - plnotučné mléko, smetanu, moučkový cukr a dvě espressa. Nedovolte, aby se směs začala vařit. Odstraňte kastrol ze sporáku a vmíchejte kousky čokolády. Míchejte dokud neroztají a poté vraťte směs na mírný oheň, aby se roztavili všechny kousky čokolády. Hotovo! Můžeme podávat :). Podáváme teplé se spoustou šlehačky. * Vyberte si nejlepší kvalitu čokolády, co jen můžete. Nápoj ponese chuť vámi vybrané čokolády.  ...

Svařené víno s vůní vanilky

    Duše horkých lahodných nápojů. Tradiční a velmi populární nápoj v podzimním a zimním období. Horké červené víno kombinované s různým kořením či ovocem. Shlédněte náš oblíbený recept na tento voňavý nápoj. Co lepšího si připravit na večerní posezení u krbu a knihy? :) Ingredience 2 pomeranče kůra z 1 citrónu + z 1 limetky (lepší z bio bez chemického ošetření) 250g cukru krupice 6 hřebíčků 2 celá skořice 3 bobkové listy 2 špetky muškátového oříšku 1 celý vanilkový lusk (rozříznutý podélně) 3 hvězdičky badyánu 2 láhve vašeho oblíbeného červeného vína (doporučujeme i v případě svařeného vína volit z kvalitních a vašich oblíbených vín)   Příprava Dejte hrnec na mírný oheň, přidejte cukr, citronovou a limetkovou kůru a šťávu z pomerančů, chvilku promíchejte. Přidejte hřebíček, skořici, bobkový list, muškátový oříšek, vanilkový lusk. Vmícháme trochu vína (cca 200ml) a dusíme dokud se cukr nerozpustí a přivedeme k varu. Držíme ve varu cca 4 minuty, dokud se kapalina nepřemění v sirup. Tím nám vznikne voňavý základ pro svařené víno. Když je sirup připraven, snížíme teplotu, přidáme badyán a zbytek vína. Na mírném ohni ohříváme cca 5 minut. Když je teplé, můžeme vyjmout koření a servírovat.  ...

Vanilkový cider s medovými ořechy a vůní whisky

    Se šlehačkou a medovými ořechy je tento nápoj jako dezert. A když ho připravíte bez alkoholu, tak je skvělý také pro děti. Ingredience 1l jablečného moštu nebo džusu 2 polévkové lžíce hnědého cukru 2 špetky muškátového oříšku 1 vanilkový lusk (rozříznutý podélně) 3/4 šálku whisky (pokud chcete) Šlehačka Medové ořechy   Příprava Medové ořechy 1 šálek vlašských ořechů smíchejte v míse se 3 lžícemi medu a špetkou soli. Rozprostřete na plech na pečící papír a dejte do vyhřáté trouby na 220st. péct na dobu 15 minut. Nápoj Do hrnce nalijeme mošt, přidáme cukr, muškátový oříšek, vanilkový lusk a vaříme na středním plameni cca 15 minut. Odstavíme a přidáme whisky. Vyndáme koření a můžeme servírovat. Každý šálek ozdobíme šlehačkou a medovými ořechy.  ...

Znáte složení míchaných koktejlů? Jaký je ten Váš?

Různé chutě, různé barvy. Neskutečně mnoho možností. Zde je pár základních, které můžete použít ve vaší restauraci nebo třeba při domácí párty. Jen pozor na otravu alkoholem ;-).               ...

12 položek celkem