Jablečný kávový koláč

Můj dezertový vítěz. Ovoce, káva a dezert, vše v jednom. A ještě ke všemu super rychlá příprava. Šťáva z jablek dává horní vrstvě jedinečnou texturu, zatímco pekanové ořechy dodávají pikantní chuti. Výjimečný dezert především pro ty, kteří milují kávu.

jablecny-kolac-W

Ingredience:

  • 125g másla
  • ½ hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 jablko nakrájené na malé kostičky
  • ¼ šálku pekanových ořechů (nasekaných na menší kousky)
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 2 extra silná espressa 35ml

 

Příprava:

Rozměklé máslo ušlehejte s cukrem. Zašlehejte vejce s vanilkovým extraktem. Dále zašlehejte kávu. Zvlášť smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Opatrně přidávejte ke směsi z másla. Hotové těsto nalijeme na plech. Smícháme ořechy, jablka a skořici a dáme navrch těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180st. Cca 35-40 minut.