Doprava zdarma ke všem objednávkám
Neohodnoceno

Káva Costa Rica Honey

CHUŤ

  • jemná, sladká 

VŮNĚ

  • sušené ovoce, čokoláda, vanilka

ZPRACOVÁNÍ

  • black honey

FARMA

  • El Cedral

NADMOŘSKÁ VÝŠKA

  • 1700 m.n.m.

ODRŮDA

  • mix Bourbon, Caturra a Catuai

BALENÍ

  • eko-kompostovatelný sáček: 50g, 100g, 250g
Kód: 20001100
Značka: Alesio
od 139 Kč od 120,87 Kč bez DPH
Kategorie: Jednodruhové kávy
KOSTARIKA sacek eko
ZdarmaZdarma
Zrnková: 100g
Skladem | 20001100
Můžeme doručit do: 9.4.2020
139 Kč
120,87 Kč bez DPH
Zrnková: 250g
Skladem | 20001250
Můžeme doručit do: 9.4.2020
299 Kč
260 Kč bez DPH

Co je metoda zpracování Honey?

V posledních několika letech vidíme stále více zajímavé kávy ve zpracování honey. Také se již mnohonásobně zvýšila kvalita tohoto zpracování a stává se pro konzumenty velmi atraktivní. Právě vzhledem ke sladkosti v chuti kávy. 

Co je však zpracování honey? Kávové plody jsou třešně a jejich šťáva je lepkavá, proto se někdy nazývá "medová" "honey". Během tohoto procesu se káva suší tak, že některé nebo všechny kávové dužiny zůstávají na pergamenu obklopující kávovou pecku. Třešně se sbírají a třídí a poté se přesouvají na sušící terasy na různě dlouhá časová období. Podle délky období jsou pak metody zpracování honay - bílé, černé, žluté nebo červené.

Black Honey - 1 měsíc sušení pecek obklopených dužinou.

 

Eko-kompostovatelné sáčky

V rámci společenské odpovědnosti podnikáme postupné kroky k větší ekologické zodpovědnosti. Naším hlavním zaměřením je káva, která musí jít k zákazníkům hygienicky zabalená. Tím vzniká velké množství plastových obalů, které jsme se rozhodli zredukovat a některá balení kávy nahradit plně kompostovatelnými sáčky.

Papírový BIO sáček je vyroben z přírodních polymerů a je plně kompostovatelný včetně aroma ventilu. Sáček jednoduše po jeho upotřebení vezmete a hodíte na kompost. Do těchto sáčků budou baleny všechny jednodruhové kávy Alesio.

Sáčky splňují zákonné požadavky pro styk s potravinami dle nařízení EU.

Sáčky byly testované v odborné laboratoři dle evropské normy PN-EN 14806:2010 (vyhodnocení rozpadu obalových materiálů za simulovaných kompostovacích podmínek). Výsledky z laboratoře vykazují, že všechny sáčky podrobené rozpadu dle této normy jsou 100% biologicky rozložitelné.

Materiál

vrstva: kukuřičný škrob, papír, rostlinná celulóza