Vážení zákazníci, fungujeme bez omezení. Objednávky expedujeme obratem. Děkujeme.
Neohodnoceno

Káva Kostarika Hacienda Sonora Honey 100g

Kávová farma Hacienda Sonora se nachází ve výšce 1 200 metrů nad mořem na úpatí světoznámého sopky Poas v centrální části Kostariky. Tato káva je zpracována metodou black honey, kdy jsou zralé třešně kávovníku nadrceny a před sušením je odstraněno jen minimum dužniny.

Metoda zpracování:

  • black honey
Kód: 3179/ZRN
Značka: Alesio
149 Kč 129,57 Kč bez DPH
Kategorie: Jednodruhové kávy
Kostarika sacek 100g
Novinka
balení: zrnková
Skladem (9 ks) | 3179/ZRN
Můžeme doručit do: 26.10.2020
149 Kč
129,57 Kč bez DPH
balení: mletá jemně (espresso)
Skladem (9 ks) | 3179/MLE
Můžeme doručit do: 26.10.2020
149 Kč
129,57 Kč bez DPH
balení: mletá hrubě (drip, chemex)
Skladem (10 ks) | 3179/MLE2
Můžeme doručit do: 26.10.2020
149 Kč
129,57 Kč bez DPH

Co je metoda zpracování Honey?

V posledních několika letech vidíme stále více zajímavé kávy ve zpracování honey. Také se již mnohonásobně zvýšila kvalita tohoto zpracování a stává se pro konzumenty velmi atraktivní. Právě vzhledem ke sladkosti v chuti kávy. 

Co je však zpracování honey? Kávové plody jsou třešně a jejich šťáva je lepkavá, proto se někdy nazývá "medová" "honey". Během tohoto procesu se káva suší tak, že některé nebo všechny kávové dužiny zůstávají na pergamenu obklopující kávovou pecku. Třešně se sbírají a třídí a poté se přesouvají na sušící terasy na různě dlouhá časová období. Podle délky období jsou pak metody zpracování honay - bílé, černé, žluté nebo červené.

Black Honey - 1 měsíc sušení pecek obklopených dužinou.