Neohodnoceno

Kostarika Honey zrnková káva 100g

Chuť, vzhled:

  • delikátní sladká chuť
  • sušené švestky, černé třešně
  • ovocné tóny
  • káva s velmi jemnou aciditou (kyselostí)

 

Typ kávy:

  • 100% arabica (odrůda Red Catuai)
  • Central Valley, Hacienda Sonora
  • Kostarika, střední Amerika
  • 1300 - 1600 m.n.m.
  • Metoda honey

 

Střední pražení

Můžeme doručit do:
18.1.2021
Skladem (> 10 ks)
Kód: 3179
Značka: Alesio
149 Kč 129,57 Kč bez DPH
Kategorie: Jednodruhové kávy
Oblast původu: Severní Amerika
Země původu: Kostarika
Typ kávy: zrnková
Kyselost (acidita): 01-mírná
Balení: 100g
Vhodné přípravy: espresso, moka
Chuť: ovocná
Druh kávy: 100% arabica
Specifikace: Jednodruhová káva
Stupeň pražení: Střední až tmavší - Full city

Chuť, vzhled:

  • delikátní sladká chuť
  • sušené švestky, černé třešně
  • ovocné tóny
  • káva s velmi jemnou aciditou (kyselostí)

 

Typ kávy:

  • 100% arabica (odrůda Red Catuai)
  • Central Valley, Hacienda Sonora
  • Kostarika, střední Amerika
  • 1300 - 1600 m.n.m.
  • Metoda honey

 

Střední pražení

Co je metoda zpracování Honey?

V posledních několika letech vidíme stále více zajímavé kávy ve zpracování honey. Také se již mnohonásobně zvýšila kvalita tohoto zpracování a stává se pro konzumenty velmi atraktivní. Právě vzhledem ke sladkosti v chuti kávy. 

Co je však zpracování honey? Kávové plody jsou třešně a jejich šťáva je lepkavá, proto se někdy nazývá "medová" "honey". Během tohoto procesu se káva suší tak, že některé nebo všechny kávové dužiny zůstávají na pergamenu obklopující kávovou pecku. Třešně se sbírají a třídí a poté se přesouvají na sušící terasy na různě dlouhá časová období. Podle délky období jsou pak metody zpracování honay - bílé, černé, žluté nebo červené.

Black Honey - 1 měsíc sušení pecek obklopených dužinou.