Santo Domingo zrnková káva 100g
V této kávě najdete tóny sladkého koření, které jsou typické pro karibské ostrovy. Charakteristická je nízká kyselost, vůně tmavé čokolády, vlašských ořechů a náznaky doutníkového tabáku. Tato směs odrůd Caturra a Typica, se pěstuje v půdě bohaté na jíl ve výšce přibližně 900 metrů nad mořem a sklízí se od října do ledna. Poté je ručně sbírána, promyta a fermentována po dobu asi 12 hodin, než je usušena na slunci. V espressu má čistou a vytrvalou dochuť s nádechem koření.
Chuť, vzhled:
- vyvážená intenzita
- krémová chuť
- čokoládové tóny a vůně sladkého koření
- káva se střední aciditou a příjemnou sladkostí
Typ kávy:
- 100% arabica (odrůdy Typica, Caturra)
- Santo Domingo Barahona
- Dominikánská republika, Karibské ostrovy
- 900 m.n.m.
- Promytá metoda
Středně pražená káva
Kategorie: | Jednodruhové kávy |
---|---|
Oblast původu: | Severní Amerika |
Země původu: | Dominikánská republika |
Typ kávy: | zrnková |
Kyselost (acidita): | 02-střední |
Balení: | 100g |
Vhodné přípravy: | espresso, filtr |
Chuť: | čokoládová, kořeněná |
Druh kávy: | 100% arabica |
Stupeň pražení: | Střední až tmavší - Full city |
-
V této kávě najdete tóny sladkého koření, které jsou typické pro karibské ostrovy. Charakteristická je nízká kyselost, vůně tmavé čokolády, vlašských ořechů a náznaky doutníkového tabáku. Tato směs odrůd Caturra a Typica, se pěstuje v půdě bohaté na jíl ve výšce přibližně 900 metrů nad mořem a sklízí se od října do ledna. Poté je ručně sbírána, promyta a fermentována po dobu asi 12 hodin, než je usušena na slunci. V espressu má čistou a vytrvalou dochuť s nádechem koření.
Chuť, vzhled:
- vyvážená intenzita
- krémová chuť
- ovocné tóny a vůně sladkého koření
- káva se střední aciditou a příjemnou sladkostí
Typ kávy:
- 100% arabica (odrůdy Typica, Caturra)
- Santo Domingo Barahona
- Dominikánská republika, Karibské ostrovy
- 900 m.n.m.
- Promytá metoda
Středně pražená káva