Neohodnoceno

Etiopie Sidamo zrnková káva 100g

Oblast Sidama, která se nachází na jihu Etiopie, nabízí velmi kvalitní kávu se středně plným tělem a vynikající aciditou. Květinové tóny a citrusové vůně připomínající pomeranč a bergamot. Její trvalá dochuť je charakterizována nádechem čerstvého ovoce a koření.

Chuťový profil - borůvky, fíky, rozinky, pomerančová kůra, mléčná čokoláda.

 

Typ kávy:

  • 100% arabica, Typica (Je původní odrůdou, která byla objevena v deštném pralese Kaffa v Etiopii. Má vynikající kvalitu se sladkokyselou dochutí.)
  • Region - Sidama
  • Etiopie, Afrika
  • 1500 - 1800 m.n.m.
  • Promytá metoda
  • Stupeň pražení - full city (střední až středně tmavší)

 

 

Mezi zeměmi produkujícími kávuEtiopie téměř legendární status nejen proto, že je „rodištěm“ kávy Arabica, ale také proto, že je prostě na rozdíl od všech ostatních míst "ve světě kávy". Na rozdíl od drtivé většiny zemí pěstujících kávu nebyla rostlina zavedena jako tržní plodina kolonizací. Místo toho je pěstování, zpracování a pití kávy součástí každodenního způsobu života a je tomu po celá staletí, protože byly objeveny stromy, které rostly divoce v lesích a nakonec byly pěstovány pro domácí použití a komerční prodej.

Jedním z dalších jedinečných aspektů produkce kávy v Etiopii je, že domácí spotřeba je velmi vysoká. Káva má významnou roli v každodenním životě Etiopanů: Asi polovina roční produkce 6,5 milionu sáčků v zemi se spotřebuje doma.

Káva v Etiopii se stále běžně užívá jako součást „slavnostní“ přípravy při setkání rodiny, přátel a spolupracovníků. Nejstarší žena v domácnosti praží kávu na pánvi a čerstvě ji namele. Poté ji smíchá s horkou vodou v konvici na vaření. Podává silnou tekutinu v malých šálcích. Tento proces trvá asi hodinu od začátku do konce a je považován za pravidelný projev pohostinnosti.

Můžeme doručit do:
22.1.2021
Skladem (> 10 ks)
Kód: 7989
Značka: Alesio
129 Kč 112,17 Kč bez DPH
Kategorie: Káva Alesio
Oblast původu: Afrika
Země původu: Etiopie
Typ kávy: zrnková
Kyselost (acidita): 03-vyšší
Balení: 100g
Vhodné přípravy: espresso, turek, filtr
Chuť: kořeněná, citrusová, ovocná
Druh kávy: 100% arabica
Specifikace: Jednodruhová káva
Stupeň pražení: Střední - City plus medium

Oblast Sidama, která se nachází na jihu Etiopie, nabízí velmi kvalitní kávu se středně plným tělem a vynikající aciditou. Květinové tóny a citrusové vůně připomínající pomeranč a bergamot. Její trvalá dochuť je charakterizována nádechem čerstvého ovoce a koření.

Chuťový profil - borůvky, fíky, rozinky, pomerančová kůra, mléčná čokoláda.

 

Typ kávy:

  • 100% arabica, Typica (Je původní odrůdou, která byla objevena v deštném pralese Kaffa v Etiopii. Má vynikající kvalitu se sladkokyselou dochutí.)
  • Region - Sidama
  • Etiopie, Afrika
  • 1500 - 1800 m.n.m.
  • Promytá metoda
  • Stupeň pražení - full city (střední až středně tmavší)

 

 

Mezi zeměmi produkujícími kávuEtiopie téměř legendární status nejen proto, že je „rodištěm“ kávy Arabica, ale také proto, že je prostě na rozdíl od všech ostatních míst "ve světě kávy". Na rozdíl od drtivé většiny zemí pěstujících kávu nebyla rostlina zavedena jako tržní plodina kolonizací. Místo toho je pěstování, zpracování a pití kávy součástí každodenního způsobu života a je tomu po celá staletí, protože byly objeveny stromy, které rostly divoce v lesích a nakonec byly pěstovány pro domácí použití a komerční prodej.

Jedním z dalších jedinečných aspektů produkce kávy v Etiopii je, že domácí spotřeba je velmi vysoká. Káva má významnou roli v každodenním životě Etiopanů: Asi polovina roční produkce 6,5 milionu sáčků v zemi se spotřebuje doma.

Káva v Etiopii se stále běžně užívá jako součást „slavnostní“ přípravy při setkání rodiny, přátel a spolupracovníků. Nejstarší žena v domácnosti praží kávu na pánvi a čerstvě ji namele. Poté ji smíchá s horkou vodou v konvici na vaření. Podává silnou tekutinu v malých šálcích. Tento proces trvá asi hodinu od začátku do konce a je považován za pravidelný projev pohostinnosti.