Neohodnoceno

Etiopie Yirgacheffe zrnková káva 100g

Vůně citrusových plodů, chuť pomeranče, citronu a bergamotu s tóny sušeného ovoce. V dochuti kardamom a květinové tóny. Etiopie je rodištěm kávových zrn Arabica a představuje extrémně komplikované prostředí kávy. Káva se velmi liší v závislosti na regionu, ve kterém byla pěstována.

 

Typ kávy:

  • 100% arabica
  • Region Yirgacheffe
  • Etiopie, Afrika
  • 1700 - 2200 m.n.m.
  • Promytá metoda
  • střední stupeň pražení - city plus medium

 

 

Mezi zeměmi produkujícími kávuEtiopie téměř legendární status nejen proto, že je „rodištěm“ kávy Arabica, ale také proto, že je prostě na rozdíl od všech ostatních míst "ve světě kávy". Na rozdíl od drtivé většiny zemí pěstujících kávu nebyla rostlina zavedena jako tržní plodina kolonizací. Místo toho je pěstování, zpracování a pití kávy součástí každodenního způsobu života a je tomu po celá staletí, protože byly objeveny stromy, které rostly divoce v lesích a nakonec byly pěstovány pro domácí použití a komerční prodej.

Jedním z dalších jedinečných aspektů produkce kávy v Etiopii je, že domácí spotřeba je velmi vysoká. Káva má významnou roli v každodenním životě Etiopanů: Asi polovina roční produkce 6,5 milionu sáčků v zemi se spotřebuje doma.

Káva v Etiopii se stále běžně užívá jako součást „slavnostní“ přípravy při setkání rodiny, přátel a spolupracovníků. Nejstarší žena v domácnosti praží kávu na pánvi a čerstvě ji namele. Poté ji smíchá s horkou vodou v konvici na vaření. Podává silnou tekutinu v malých šálcích. Tento proces trvá asi hodinu od začátku do konce a je považován za pravidelný projev pohostinnosti.

Můžeme doručit do:
5.3.2021
Skladem (> 10 ks)
Značka: Alesio
139 Kč 120,87 Kč bez DPH
Kategorie: Káva Alesio
Oblast původu: Afrika
Země původu: Etiopie
Typ kávy: zrnková
Kyselost (acidita): 03-vyšší
Balení: 100g
Vhodné přípravy: filtr, aeropress
Chuť: citrusová, ovocná
Druh kávy: arabica
Specifikace: Jednodruhová káva
Stupeň pražení: Střední - City plus medium

Vůně citrusových plodů, chuť pomeranče, citronu a bergamotu s tóny sušeného ovoce. V dochuti kardamom a květinové tóny. Etiopie je rodištěm kávových zrn Arabica a představuje extrémně komplikované prostředí kávy. Káva se velmi liší v závislosti na regionu, ve kterém byla pěstována.

 

Typ kávy:

  • 100% arabica
  • Region Yirgacheffe
  • Etiopie, Afrika
  • 1700 - 2200 m.n.m.
  • Promytá metoda
  • střední stupeň pražení - city plus medium

 

Mezi zeměmi produkujícími kávuEtiopie téměř legendární status nejen proto, že je „rodištěm“ kávy Arabica, ale také proto, že je prostě na rozdíl od všech ostatních míst "ve světě kávy". Na rozdíl od drtivé většiny zemí pěstujících kávu nebyla rostlina zavedena jako tržní plodina kolonizací. Místo toho je pěstování, zpracování a pití kávy součástí každodenního způsobu života a je tomu po celá staletí, protože byly objeveny stromy, které rostly divoce v lesích a nakonec byly pěstovány pro domácí použití a komerční prodej.

Jedním z dalších jedinečných aspektů produkce kávy v Etiopii je, že domácí spotřeba je velmi vysoká. Káva má významnou roli v každodenním životě Etiopanů: Asi polovina roční produkce 6,5 milionu sáčků v zemi se spotřebuje doma.

Káva v Etiopii se stále běžně užívá jako součást „slavnostní“ přípravy při setkání rodiny, přátel a spolupracovníků. Nejstarší žena v domácnosti praží kávu na pánvi a čerstvě ji namele. Poté ji smíchá s horkou vodou v konvici na vaření. Podává silnou tekutinu v malých šálcích. Tento proces trvá asi hodinu od začátku do konce a je považován za pravidelný projev pohostinnosti.