Neohodnoceno

Káva Kostarika Black Honey 100g zrnková

CHUŤ

  • jemná, sladká 

VŮNĚ

  • sušené ovoce, čokoláda, vanilka

METODA ZPRACOVÁNÍ

  • suchá, black honey

OBLAST PĚSTOVÁNÍ

  • Kostarika Palmichal El Cedral
Můžeme doručit do:
25.9.2020
Skladem (10 ks)
Kód: 2891
Značka: Alesio
149 Kč 129,57 Kč bez DPH
Kategorie: Káva Alesio

Co je metoda zpracování Honey?

V posledních několika letech vidíme stále více zajímavé kávy ve zpracování honey. Také se již mnohonásobně zvýšila kvalita tohoto zpracování a stává se pro konzumenty velmi atraktivní. Právě vzhledem ke sladkosti v chuti kávy. 

Co je však zpracování honey? Kávové plody jsou třešně a jejich šťáva je lepkavá, proto se někdy nazývá "medová" "honey". Během tohoto procesu se káva suší tak, že některé nebo všechny kávové dužiny zůstávají na pergamenu obklopující kávovou pecku. Třešně se sbírají a třídí a poté se přesouvají na sušící terasy na různě dlouhá časová období. Podle délky období jsou pak metody zpracování honay - bílé, černé, žluté nebo červené.

Black Honey - 1 měsíc sušení pecek obklopených dužinou.