Kostarika Honey zrnková káva 100g
Chuť, vzhled:
- delikátní sladká chuť
- sušené švestky, černé třešně
- ovocné tóny
- káva s velmi jemnou aciditou (kyselostí)
Typ kávy:
- 100% arabica (odrůda Red Catuai)
- Central Valley, Hacienda Sonora
- Kostarika, střední Amerika
- 1300 - 1600 m.n.m.
- Metoda honey
Střední pražení
Kategorie: | Káva Alesio |
---|---|
Oblast původu: | Severní Amerika |
Země původu: | Kostarika |
Typ kávy: | zrnková |
Kyselost (acidita): | 01-mírná |
Balení: | 100g |
Vhodné přípravy: | espresso, moka |
Chuť: | ovocná |
Druh kávy: | arabica |
Specifikace: | Jednodruhová káva |
Stupeň pražení: | Střední až tmavší - Full city |
Chuť, vzhled:
- delikátní sladká chuť
- sušené švestky, černé třešně
- ovocné tóny
- káva s velmi jemnou aciditou (kyselostí)
Typ kávy:
- 100% arabica (odrůda Red Catuai)
- Central Valley, Hacienda Sonora
- Kostarika, střední Amerika
- 1300 - 1600 m.n.m.
- Metoda honey
Střední pražení
Co je metoda zpracování Honey?
V posledních několika letech vidíme stále více zajímavé kávy ve zpracování honey. Také se již mnohonásobně zvýšila kvalita tohoto zpracování a stává se pro konzumenty velmi atraktivní. Právě vzhledem ke sladkosti v chuti kávy.
Co je však zpracování honey? Kávové plody jsou třešně a jejich šťáva je lepkavá, proto se někdy nazývá "medová" "honey". Během tohoto procesu se káva suší tak, že některé nebo všechny kávové dužiny zůstávají na pergamenu obklopující kávovou pecku. Třešně se sbírají a třídí a poté se přesouvají na sušící terasy na různě dlouhá časová období. Podle délky období jsou pak metody zpracování honay - bílé, černé, žluté nebo červené.
Black Honey - 1 měsíc sušení pecek obklopených dužinou.