Doručení Zásilkovnou již za 39 Kč.
Neohodnoceno

Káva Costa Rica Honey - mletá

CHUŤ

  • jemná, sladká 

VŮNĚ

  • sušené ovoce, čokoláda, vanilka

METODA ZPRACOVÁNÍ

  • suchá, black honey

OBLAST PĚSTOVÁNÍ

  • Kostarika Palmichal El Cedral
Kód: 2168/100
Značka: Alesio
od 139 Kč od 120,87 Kč bez DPH
Kategorie: Jednodruhové kávy
TOP Kostarika 100g
ZdarmaZdarma
Mletá středně - Espresso, Moka, Aeropress, český Turek: 100g
Skladem | 2168/50G2
Můžeme doručit do: 13.8.2020
139 Kč
120,87 Kč bez DPH
Mletá středně - Espresso, Moka, Aeropress, český Turek: 250g
Skladem | 2168/50G3
Můžeme doručit do: 13.8.2020
289 Kč
251,30 Kč bez DPH
Mletá hrubě - Filtr, French Press: 100g
Skladem | 2168/100
Můžeme doručit do: 13.8.2020
139 Kč
120,87 Kč bez DPH
Mletá hrubě - Filtr, French Press: 250g
Skladem | 2168/250
Můžeme doručit do: 13.8.2020
289 Kč
251,30 Kč bez DPH

Co je metoda zpracování Honey?

V posledních několika letech vidíme stále více zajímavé kávy ve zpracování honey. Také se již mnohonásobně zvýšila kvalita tohoto zpracování a stává se pro konzumenty velmi atraktivní. Právě vzhledem ke sladkosti v chuti kávy. 

Co je však zpracování honey? Kávové plody jsou třešně a jejich šťáva je lepkavá, proto se někdy nazývá "medová" "honey". Během tohoto procesu se káva suší tak, že některé nebo všechny kávové dužiny zůstávají na pergamenu obklopující kávovou pecku. Třešně se sbírají a třídí a poté se přesouvají na sušící terasy na různě dlouhá časová období. Podle délky období jsou pak metody zpracování honay - bílé, černé, žluté nebo červené.

Black Honey - 1 měsíc sušení pecek obklopených dužinou.