Svařené víno s vůní vanilky

svarene-vino_W

 

 

Duše horkých lahodných nápojů. Tradiční a velmi populární nápoj v podzimním a zimním období. Horké červené víno kombinované s různým kořením či ovocem. Shlédněte náš oblíbený recept na tento voňavý nápoj. Co lepšího si připravit na večerní posezení u krbu a knihy? :)

Ingredience

  • 2 pomeranče
  • kůra z 1 citrónu + z 1 limetky (lepší z bio bez chemického ošetření)
  • 250g cukru krupice
  • 6 hřebíčků
  • 2 celá skořice
  • 3 bobkové listy
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 1 celý vanilkový lusk (rozříznutý podélně)
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 2 láhve vašeho oblíbeného červeného vína (doporučujeme i v případě svařeného vína volit z kvalitních a vašich oblíbených vín)

 

Příprava

Dejte hrnec na mírný oheň, přidejte cukr, citronovou a limetkovou kůru a šťávu z pomerančů, chvilku promíchejte. Přidejte hřebíček, skořici, bobkový list, muškátový oříšek, vanilkový lusk. Vmícháme trochu vína (cca 200ml) a dusíme dokud se cukr nerozpustí a přivedeme k varu. Držíme ve varu cca 4 minuty, dokud se kapalina nepřemění v sirup. Tím nám vznikne voňavý základ pro svařené víno. 
Když je sirup připraven, snížíme teplotu, přidáme badyán a zbytek vína. Na mírném ohni ohříváme cca 5 minut. Když je teplé, můžeme vyjmout koření a servírovat.